Návrat na hlavní stranu

OSTAFIX N-K - tmel pro lepení korkových materiálů [ Výrobek nebo zboží k prodeji ]

DENAS COLOR, a.s.- Ostafix NK
OSTAFIX N-K - tmel pro lepení korkových materiálů -


OSTAFIX N-K
je jednosložková hmota pastovité konzistence, obsahující pojiva na bázi vodné akrylátové disperze, jemná plniva, pigmenty, dispergační a biocidní prostředky a modifikační přísady.

Použití: Lepení korkových obkladů a podlahovin na dostatečně pevné a soudržné podklady - omítky, beton, pórobeton a různé deskové konstrukční materiály jako azbestocement, cementotřískové desky, sádrokarton, dřevotříska, umakart apod. Nedoporučujeme tmel používat pro lepení korkových materiálů s povrchovou úpravou (lakovaných) na nesavé podklady.

Vlastnosti: Hustota: 1,6 - 1,8 kg/m2 Hmotnostní sušina: 80 - 86 %
pH: 8 - 10 Objemová sušina: 65 - 75 % Hmota má vynikající přídržnost prakticky ke všem stavebním materiálům. Vyrábí se ve světlehnědém nenormalizovaném odstínu.

Příprava podkladů: Podklad se očistí od prachu a jiných nečistot. Savé podklady se napustí základním nátěrem PRIMER nebo jiným napouštědlem, určeným pod disperzní systémy. V případě lepení na starší omítky je nutno odstranit vrstvy malířských nátěrů a podklad důkladně odprášit a napustit základním nátěrem. Pevné a nesavé podklady se dokonale očistí, odstraní se mastné nečistoty, povrch není třeba již napouštět.

Pracovní postup: OSTAFIX N-K se nanáší na upravený podklad zubovou stěrkou. Výška zubů se volí podle rovnosti podkladu tak, aby po přilepení byl na rubové straně korku celoplošný otisk lepidla. Tmel se nanáší pouze v takové ploše, na kterou se stačí přilepit korek do 10 minut. Korkové desky se přiloží do vrstvy lepidla, osadí se do požadované polohy a přitlačí se válečkem k podkladu. Případné přetoky lepidla ve spárách nebo v ploše se ihned odstraní stěrkou a vlhkým hadrem. Teplota při lepení a schnutí lepidla nesmí poklesnout pod +15 °C.

Spotřeba: 0,3 - 1,0 kg/m2 podle typu a kvality podkladu a lepeného materiálu. Při lepení korkových podlahovin na beton doporučujeme za účelem snížení spotřeby lepidla upravit povrch betonu vyhlazovací hmotou.

Balení a skladování: Balení v plastových obalech o obsahu 1,2 - 45 kg. Skladování v původních obalech při teplotách +5 až +25°C na místech, chráněných před přímým působením slunečního záření a náhlým střídáním teplot. Skladovatelnost je 12 měsíců od data výroby.

Bezpečnost a hygiena: OSTAFIX NK není škodlivý ve smyslu platných předpisů. Při práci používejte ochranné pomůcky a dodržujte zásady osobní hygieny. V uzavřených prostorách zajistěte větrání pracoviště. Při zasažení očí vypláchněte velkým množstvím čisté vody a vyhledejte lékařské ošetření.

Likvidace odpadů: Prázdné kovové obaly odevzdejte do sběru, kód odpadu: 150104. Plastové obaly likvidujte jako ostatní odpad, kód odpadu: 150102. Zbytky barev a znečištěné obaly likvidujte jako nebezpečný odpad, kód odpadu: 080111.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Sokolovská 361/2
743 01 Bílovec
Česko (CZ)
tel: (+420) 556 412 038
(+420) 556 410 795
fax: (+420) 556 410 263

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.denascolor.cz

AKTUALIZACE: David Mužík (Infomorava.cz) org. 56, 08.06.2004 v 13:59 hodin

Copyright 1997-2024 © Luděk Šorm